Thursday, September 14, 2017

Resepi kek brown paling lembut dan mudah

Resepi Kek brown paling lembut dan mudah 2017- Bro and Sis masa kini kami akan berkongsi menganai Resepi Kek brown paling lembut dan mudah, intinya ada pada brown dimana menurut sejarah kami rujuk dari wikipedia, Kek coklat dibuat dengan coklat; Ia boleh dibuat dengan bahan-bahan lain, juga. Bahan-bahan ini termasuklah fudge, vanila Creme dan pemanis lain. Sejarah kek coklat kembali ke 1764, Bilakah Dr. James Baker menemui cara-cara membuat coklat dengan mengisar kacang Koko antara dua millstones Pekeliling secara besar-besaran. 

Sejarah Kek Choco

Kek Choco meningkat Pada tahun 1828, Conrad Van Houten Belanda dibangunkan kaedah pengekstrakan mekanikal untuk mengekstrak lemak dari arak cacao yang mengakibatkan cacao mentega dan cacao yang sebahagiannya defatted, dipadatkan jisim pepejal yang boleh dijual kerana ia adalah "bergoyang cacao" atau dikisar ke dalam tepung. 
Proses berubah coklat dari yang mewah eksklusif untuk Snek harian yang murah. Satu proses untuk membuat lembut dan licin coklat dipanggil conching dibangunkan pada 1879 Rodolphe Lindt dan menjadikannya lebih mudah untuk membakar dengan coklat kerana ia amalgamates dengan lancar dan sepenuhnya dengan adunan kek. sehingga tahun 1890 ke 1900, resipi coklat adalah kebanyakannya untuk minuman. 
Syarikat Duff Pittsburgh, pengilang Molases, makanan diperkenalkan Devil's coklat kek bercampur dalam pertengahan tahun-tahun 1930-an, tetapi pengenalan telah diletakkan pada mengadakan semasa Perang Dunia II. 
Duncan Hines memperkenalkan sebuah "tiga bintang khas" (seperti yang disebut kerana kek putih, kuning atau coklat boleh dibuat dari campuran yang sama) telah diperkenalkan tiga tahun selepas bancuhan kek dari kilang-kilang besar dan Duncan Hines, dan mengambil masa lebih daripada 48 peratus daripada pasaran. 
Di AS, "coklat keruntuhan" kek yang popular pada 1980-an; pada 1990-an, kek coklat lebur tunggal bukan berkhidmat dengan coklat cair Pusat dan diselitkan coklat dengan perisa yang eksotik seperti teh, kari, cili merah, buah Markisa, dan champagne telah popular. 
Chocolate lounge dan pembuat coklat artisanal adalah popular di 2000-an itu.  kaya, kek coklat flourless, all-tetapi-flourless adalah "sekarang standard dalam p√Ętisserie moden," kata The baru rasa daripada coklat.
Resepi kek brown paling lembut dan mudah
Resepi kek brown paling lembut dan mudah
Selanjutnya kita kan berkongsi menganai Resepi Kek choco seperti berikut ini :-

Resepi kek brown paling lembut dan mudah 

Masa Menyediakan : 45 minit
Masa memasak:45 minit
Jumlah masa: 1 jam 30 min

Bahan-bahan Utama resepi kek coklat

  1. Tepung gandum 175 g
  2. 6 telur
  3. 150 g zarah gula
  4. 25 gram serbuk coklat
  5. 25 ml susu segar
  6. ¼ sudu teh chocolate paste
  7. ½ sudu kecil serbuk penaik
  8. ½ sudu besar emulsifier
  9. 100 g marjerin, mencairkan

bahan-bahan olesan:

  • 100 gram tepung gula
  • 1 sudu besar tepung coklat dibubarkan dengan 25 ml air panas
  • 100 gram mentega putih

Cara masak:

Cara-cara membuat resepi kek coklat:
  1. rentak telur, tambah emulsifier dan zarah gula sehingga gebu.
  2. Selepas itu, tambah tepung, serbuk penaik dan serbuk Koko seterusnya cara yang begitu halus. ADUN rata.
  3. Tambah susu segar, coklat, pasta dan marjerin yang telah thawed. Masukkan sedikit demi sedikit sambil dikacau.
  4. Tuang dalam pinggan (dioles marjerin dan diberikan dulang kertas roti).
  5. Bakar di dalam ketuhar dengan suhu 180 darjah Celsius kurang dari 30 minit.
  6. Selesai
Cara membuat bahan olesan:
  1. krim mentega putih tepung, tambah serbuk gula dan coklat. Pukul sehingga licin dan berkrim.
  2. Sapukan pada kek coklat.

Nota-Nota

Resepi kek coklat adalah kek yang lazat dengan rasa coklat. Kek ini boleh dijadikan menu Mainstay keluarga dengan rasa coklat disukai kanak-kanak.

Kandungan nilai Gizi

Saiz hidangan: 6 kalori: 389Kcal

Demikian Resepi Kek Choco yang patut anda cuba semoga berfaedah.amin
Load disqus comments

0 comments