Friday, February 17, 2017

5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari

loading...
Senarai resipi masakan yang mudah atau Nota-nota yang praktikal dan sedap ia adalah wajib kepada ibu-ibu di rumah supaya tidak ada kekeliruan itu sanggup masak apa-apa. Jika anda seorang surirumah, malah seorang pekerja pejabat, sesungguhnya anda perlu bersusah-payah jika perlu memasak untuk keluarga setiap hari. 
5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari
5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari
Tetapi jangan bimbang kerana resepi Chef akan menunjukkan resepi memasak yang mudah dan praktikal untuk anda yang tidak mempunyai banyak masa untuk memasak.

5 Resepi memasak mudah & praktikal setiap hari

1. Resepi terung Balado

Mendapat satu buah terung ungu yang anda boleh sukan dengan rasa yang baik-baik saja. Bumbunya hanya bawang, putih, lada cayenne, lada merah, tomato, garam dan gula. Terung Balado ini sedia untuk ditunjukkan kepada orang yang anda sayangi.

2. Resipi sayur Asem

Sayur asem tipikal Jawa Timur Indonesia ini sudah tentu tidak perogol yang tidak dikenali kepada anda, mudah dan bahan-bahan yang tidak sukar untuk diperoleh. Memasaknyapun adalah sangat praktikal.

3. Resipi udang goreng tepung

Makanan laut yang diproses satu ini adalah proses yang sangat mudah, anda perlu hanya 200 gram udang tanpa kepala dan guna bahan perasa. Udang goreng tepung yang siap dihidangkan di meja makan anda

4. Resipi sos tauhu telur

Dengan hanya dua telur dan dua hirisan tauhu anda boleh menghidangkan ini berguna. Tahu sos telur yang sesuai untuk dimakan bersama keluarga.

5. Resipi ayam goreng tepung mudah

Ayam goreng adalah seared daging dengan tepung ditambah dengan pilahan rempah, ideal anda berkhidmat pada jadual makan malam keluarga. Suami tercinta dan peringkat akar umbi akan pasti suka.
Resepi mudah, nasib baik yang memasak di rumah, kami berharap anda dan keluarga suka dan masih mengikuti Chef resepi untuk memasak resipi lain mudah dan praktikal.
loading...
Load disqus comments

0 comments